رابي باباجان تمرز

رابي باباجان تمرز

چهره و نامي آشنا و محبوب در ميان آشوريهاي ايران و ديگر كشورهاي جهان، درسال 1326 شمسي در شهر اورميه، روستاي مويشاوا، از پدري بنام ايوان و مادر رزا، چشم به جهان گشود. او 59 سال از عمر خود را در تهران گذرانيد. از دوران تحصيلش عاشق ورزش بود و در رشته هاي فوتبال، دو ميداني و بوكس فعاليت داشته است.

رابي باباجان در تيم جوانان واليبال گروه ورزشي "سارگن"، در كليساي شرق آشوري عضو و به فعاليت خود در اين گروه مي پرداخت. ورزش بوكس را نزد استاد و قهرمان قهرمانان بوكس ايران "مرحوم ژرژ عيسي بك" فرا گرفت. در سال 1345 در محله آشوري نشين خيابان مخصوص و غفاري تهران، شاهد آن بود كه جوانان آشوري علاقمند به رشته بوكس، جائي راجهت تمرينات خود دارا نمي باشند، لذا آنها را در باشگاههاي دخانيات، شفق و كيان گرد هم آورده و به عنوان مربي، آموزشهاي لازم را به آنان مي داد و بعد از گذشت زمان، يك تيم بوكس از جوانان آشوري را تشكيل و در مسابقات باشگاهي، آنها را شركت داد.

در سال 1359 , سرپرستي " كانون ورزشي جوانان آشوري " را به عهده گرفت و مشغولبكار شد و در آنجا بود كه تيمهاي ورزشي در چند رشته را تشكيل داد. در آن زمان "آقاي دكتر ويلسون بيت منصورنماينده آشوريها در مجلس كشور بود و رابي باباجان از ايشان در خواست نمود كه با تعداد كثيري آشوريهاي ورزش دوستي كه وجود داشت، باشگاهي ورزشي را ايجاد كند تا جوانان آشوري بتوانند در مسابقات باشگاهي تهران شركت نمايند. اين باعث گرديد تا آقاي بيت منصور، مجوز باشگاه ورزشي آشور را دريافت نمايد و به عنوان مدير ورزشي، آقاي باباجان تمرز فعاليت اين باشگاه را رسما آغاز كند و در تشكيل تيمهاي ورزشي بوكس، فوتبال، واليبال، بسكتبال، تنيس روي ميز، شطرنج و دو ميداني تلاش شبانه روزي خود را انجام دهد و در مسابقات باشگاهي تهران شركت كنند. اين باشگاه تا سال 1356 شمسي به فعاليت خود ادامه داد، اما به دليل استيجاري بودن مكان، فعاليت در آن تعطيل شد.

رابي باباجان تمرز، در آن زمان نيز با انجمن آشوريهاي تهران همكاري داشت و باعث تشكيل "باشگاه فرهنگي ورزشي ستاره آشور تهران" شد. جوانان آشوري به دليل برخي مشكلات نمي توانستند در مسابقات باشگاهي شركت نمايند، بنابراين اين زمان بود كه رابي باباجان دومين باشگاه ستاره آشور تهران را رسما با همكاري "آقاي دكتر سرحدون يلدايي" تاسيس و به مديريت آقاي باباجان تمرز فعاليت خود را از سال 1357 شمسي آغازنمود و در زمين انجمن آشوريهاي تهران و مدرسه سوسن كه متعلق به انجمن بود افتتاح گرديد. از آن پس تيمهاي ورزشي آشوريهاي تهران توانستند در مسابقات ورزشي در چند رشته مختلف شركت نمايند و فعاليت رسمي داشته باشند. اين تيمهاي ورزشي در رده هاي نوجوانان، جوانان و بزرگسالان بود.

رابي باباجان از سال 1350 به عنوان معلم ورزشي در مدارس آشوري سوسن و بهنام تهران فعاليت داشت و در سال 1352 شمسي به عنوان دبير ورزش رسما به استخدام وزارت آموزش و پرورش در آمد و به مدت 32 سال در شغل شريف معلمي نوجوانان و جوانان آشوري و ساير دانش آموزان كشور باقي ماند و فرزندان اين ملت را با ورزش آشنا كرد. همچنين درچندين رشته ورزشي جوانان ملتمان را در مسابقات منطقه و مدارس تهران شركت داده ومقام هاي سطح بالايي را احراز نمودند.

رابي باباجان در فروردين ماه سال 1359 شمسي به عنوان اولين دوره مسابقات "جام نيسان" راهي شهر آبادان شد و با همكاري انجمن آشوريهاي آبادان , پايه مسابقات "جام نيسان" را بنا نمود. او يكي از بنيان گذاران "جام نيسان" است كه تا اين زمان در ماه فروردين هر ساله در تهران و در مرداد ماه به نام "جام تموز" در شهر اورميه بر گزار ميشود.

رابي باباجان تمرز در چندين دوره به عنوان مسئول فني مسابقات فعاليت داشته است و در جهت رونق بخشيدن به اين مسابقات زحمات بسياري را متحمل گشته تا بتواند مسابقات آشوريها را تحت عنوان "آشوريهاي ايران" به نحو احسن و در سطح بالا در چندين رشته ورزشي برگزار كند.

او به مدت 32 سال در مدارس آشوري، تحت عنوان دبير ورزشي خدمات شايان و فراموش نشدني اي را انجام داده است و اينك بازنشسته رسمي وزارت آموزش و پرورش ميباشد. ايشان 35 سال در ورزش آشوريهاي تهران و ايران در نقش مدير دو باشگاه آشور و ستاره آشور در عين حال دبير ورزش مدارس آشوري در رشته هاي مختلف بوده و نقش بسزايي رادر همه جا داشته است.

دانش آموزان و ورزشكاران آشوري همگي به اين امر واقف اند كه رابي باباجان چگونه در احياء ورزش در ملتمان سهم فراواني داشته است بدين منظور آنان كه با او در اين راه بوده اند، احترام خاصي نسبت به مربي خود داشته و از زحماتش ياد مي نمايند و در خاطر آنها رابي باباجان تمرز چهره اي محبوب و دوست داشتني است كه هرگز از ياد و دلها نمي رود.

رابي باباجان در دوران دبيري اش در رشته هاي مختلف ورزشي به درجات مربي گري و داوري نائل گرديده است. چندين دوره در مسابقات مدارس تهران به عنوان مسئول فني مسابقات بوده و اينك به عنوان "داور ملي" در مسابقات تهران و قهرماني كشور و ليگ بوكس كشور با فدراسيون بوكس همكاري دارد.

رابي باباجان در سال 1359 شمسي با خانم سوزان ايشو بت گلي , ازدواج كرد و ثمره اين ازدواج دو پسر به نامهاي: ادين و آنوبل و دختري به نام ادسا مي باشد. ايشان از خانواده پدري تنها يك خواهر بنام شاميرام دارد.

 رابي باباجان تمرز در شامگاه يكشنبه 27 شهريور 1390 برابر با 18 سپتامبر 2011 دار فاني را وداع گفت .