دكتر ميخاييل عبدالله

دكتر ميخاييل عبدالله

دكتر ميخاييل عبدالله آشور شناس و استاد دانشگاه در تاريخ ٤ مارس ١٩٥٢ در روستاي تل الو (تل به معني تپه) شهر قمشلي سوريه از يك خانواده آشوري ٩ نفره به دنيا آمد كه اكنون ساكن كشور سوئد هستند. پدر بزرگ او قشيشا ايشا از بنيان گذاران روستاي تل الو و شهر قمشلي بود و از سال ١٩٢٠ قمشلي امروزي شكل گرفت.
تحصيلات ابتدايي خود را در مدرسه دولتي آشوري هاي قمشلي گذراند. در سال ١٩٧١ ميلادي به همراه ٥ دانشجوي ديگر سوريه اي كه ٢ نفر از آنها آشوري بودند، توسط دولت حافظ اسد به كشور لهستان بورسيه دانشگاه شدند. در شهر لودز (وُج) به همراه ديگر دانشجويان بورسيه از كشورهاي مختلف زبان لهستاني را آموخت. در سال ١٩٧٢ تحصيلات خود را در رشته كشاورزي و تغذيه دانشگاه كشاورزي شهر پوزنان آغاز نمود. در سال ١٩٧٧ ميلادي فوق ليسانس خود را در رشته كشاورزي و تغذيه دريافت نمود و در سال ١٩٨٠ ميلادي در مقطع دكترا با گرايش زراعت غلات (درمان، سياست و كشت بلغور) از دانشگاه كشاورزي شهر پوزنان فارغ التحصيل شد. دكتر ميخاييل عبدالله فوق دكترا خود را در رشته آداب و فرهنگ تغذيه امپراتوري آشور در سال ٢٠٠٣ دريافت نمود. 
 در سال ١٩٧٦ با همكلاسي خود خانم كاميلا ازدواج نمود كه ثمره ازدواج آنها دو پسر با نام هاي سرگن و نينوس مي باشد. 
ايشان پژوهش هاي خود را در دانشگاه به صورت تخصصي با مطالعه روش هاي تغذيه و كشاورزي امپراطوري آشور قديم و آشور ميانه انجام داده است. محوريت پايان نامه ايشان با موضوعات كشاورزي و تغذيه آشوريها مي باشد، به عنوان مثال:
  • براي اولين بار انواع غلات توسط آشوريها در بين النهرين كشت و مورد استفاده قرار گرفت. پخت نان بوسيله گندم و جو توسط آشوريها براي اولين بار انجام پذيرفت و دولت آشور براي فصول سرد سال غلات را انبار مي نمود و در بين مردم توسط سياست هاي مختلف پخش مي نمود.
  • غذاي آشوري "كوبه" كه اكنون در كشورهاي تركيه، سوريه، عراق و خاورميانه مورد استفاده قرار مي گيرد توسط بلغور تهيه مي شود. اولين بار آشور نصيرپال دوم پادشاه آشور به تمام قصرهايي كه در شهرهاي مختلف امپراطوري آشور قرار داشت دستور داد تا "كوبه" به منو غذايي سربازان آشوري اضافه شود.
  • آشپزهاي قصرهاي امپراطوري آشور غلات را جوشانده و به عنوان يك وعده غذايي مصرف ميكردند كه امروزه آن را حريصَ (حليم) مي ناميم. 
  • از زمان فرمانروايي ملكه شاميران آشوريها توانستند شير را فراوري كنند و براي اولين بار ماست و كشك را اختراع كنند. 
  • بر اساس مستندات و پژوهش هاي دكتر ميخاييل عبدالله آشوريها دريافتند كه مي توان بوسيله باكتري هاي داخل شير، آن را تبديل به اسيز كنند و مزه "ترش" را مانند ماست ترش بوجود آورند.
  • آشوريها اولين مردمي بودند كه توانستند با جوشاندن ماست پيش غذاهاي مختلفي از جمله "بوشالا" را تهيه نمايند.
ايشان كتابهاي بسياري را از جمله نسل كشي سيفو ١٩١٥، آداب و فرهنگ تغذيه آشوريها و بسياري عناوين تاريخي ديگر مرتبط به آشوريها را به زبان لهستاني تاليف يا ترجمه نموده اند. مقالات علمي بسياري با موضوع آشوريها توسط ژورنال هاي كشور لهستان و مجلات بين المللي از دكتر ميخاييل عبدالله به چاپ رسيده است.
ايشان از دوران جواني اقدام به جمع آوري نامه ها و كتابهاي نفيس آشوري از جمله اولين كتاب هاي مربوط به ساختار و دستورالعمل (داخسا) كليساي شرق آشور نموده اند.وي فعاليت هاي اجتماعي و ملي بسياري براي آشوريها انجام داده اند و بسياري از مقالات و استاد تاريخي مربوط به تمدن آشور را به زبان لهستاني ترجمه مي كنند. در همين راستا وبلاگي را با نام www.szlomo.org راه اندازي نموده و اخبار و اطلاعات را براي مردم لهستان به نمايش مي گذراند.
دكتر ميخاييل عبدالله در زمستان سال ١٣٩٣ شمسي براي شركت در اولين كنگره بين المللي زبان آشوري كه در روز جهاني زبان مادري در شهر اروميه برگزار شد عازم ايران شدند و ضمن حضور در كنگره، از آثار باستاني و تاريخي آشوريهاي اروميه نيز بازديد داشتند.
ايشان هم اكنون عضو هيات علمي و استاد دانشگاه كشاورزي شهر پوزنان در كشور لهستان هستند و به مدت ٤٥ سال است كه به همراه همسر خود در لهستان زندگي ميكنند. 
اوباليت به بو