در ايران آزادهستيم

در ايران آزادهستيم

گروه سياست - فاطمه كرماني: يوناتن بت كليا نماينده ادوار ششم، هفتم، هشتم و نهم اقليت ديني آشوري و كلداني در مجلس شوراي اسلامي است.

وي از سال ۱۹۸۱(۱۳۶۰) به عضويت هيئت مديره اتحاديه جهاني آشوريان درآمد و بيش از ۶ سال است كه دبيركلي اين اتحاديه را برعهده دارد.

بت كليا در گفتگوي تفصيلي با خبرگزاري مهر، ضمن تاكيد بر آزادي هاي سياسي، فرهنگي و اعتقادي در جمهوري اسلامي ايران ادعاي برخي مقامات آمريكايي و غربي درباره نقض حقوق اقليت هاي مذهبي در ايران را رد كرد.

وي همچنين در اين گفتگو از آزادي هاي سياسي اقليت هاي ديني در ايران سخن گفت و اقدامات ضد انساني داعش در سوريه و عراق را از نمونه هاي تناقض در سياست هاي آمريكا عنوان كرد كه از سويي از مبارزه با تروريسم و تلاش براي ايجاد دموكراسي سخن مي گويد و از سوي ديگر از گروه هاي تكفيري حمايت و پشتيباني مي كند.

در ادامه مشروح اين گفتگو از نظرتان مي گذرد:

رئيس جمهور آمريكا اخيرا در سخناني مدعي نقض حقوق اقليت هاي مذهبي در ايران شده است، شما به عنوان نماينده آشوريان در مجلس شوراي اسلامي آيا تا كنون با چنين محدوديت هايي مواجه بوديد؟

ما آشوريان بيش از ۳۷۰۰ سال در سرزمين ايران زندگي كرده و فرزندانمان در اين آب و خاك رشد كرده‌اند، ۱۴۰۰ سال است در كنار مسلمانان زندگي مي كنيم و شايد يكي از قديمي‌ترين اقوام ايران به حساب بياييم.

مسيح به ما ياد داده همسايه خود را دوست بداريم اين اولين چيزي است كه ما از مسيحيت ياد گرفته‌ايم. جامعه آشوريان اولين ملتي بودند كه مسيحيت را در امپراتوري ايران پذيرفتند و قرن‌ها كليساي آشوريان به نام كليساي «پارسي» در ايران معروف بوده است.

در زمان حيات امام علي (ع) عهدنامه‌اي بين اجداد و رهبران ديني ما با امام علي (ع) و اصحابش منعقد شده كه اصل اين عهدنامه امروز در موزه چهل ستون اصفهان نگهداري مي شود.

كساني كه ادعا مي‌كنند در ايران حقوق اقليت اجرا نمي شود، پيش از هر چيز اين عهدنامه را ببينند كه امام علي(ع) براي تابعين خود درباره مواجهه با مسيحيت چه خطوطي را تعيين كرده است؛ امام علي (ع) در اين عهدنامه فرمودند اگر كسي اين عهدنامه را عملي نكند، از من نيست و رودرروي من ايستاده است.

اين عهدنامه يك منشور بين المللي چندهزارساله است درحالي كه سازمان ملل تنها چند سال است كه دم از آرامش و امنيت ملل و اقوام مختلف مي زند. بعد از پيروزي انقلاب اسلامي ايران بيش از هر چيز به فكر عملي شدن اين عهدنامه بوديم و همين موضوع پيروزي انقلاب را براي ما خوشايند كرد.

بعد از آنكه امام خميني (ره) از تبعيد برگشته و وارد كشور شدند، با اقليت هاي ديني در ايران ديدار كرده و درباره آنها به طور مفصل صحبت نمودند.

دنياي مدعي دموكراسي و حقوق بشر سخنان امام خميني (ره) درباره اقليت‌هاي مذهبي ايران در نوفل‌لوشاتو را بخواند. امام خميني (ره) بارها به سئوالات خبرنگاران درباره اينكه با برقراري حكومت اسلامي در ايران، تكليف اقليت‌هاي مذهبي چيست، پاسخ دادند.

رهبر فقيد انقلاب بارها در سخنان خود گفته بودند كه همه يك ملت واحد هستيم؛ ما همه ملت ايران را تشكيل مي‌دهيم؛ اديان ابراهيمي بايد در صلح و صفا در كنار هم زندگي كنند.

بعد از پيروزي انقلاب اسلامي ايران، اوضاع اقليت هاي ديني در كشور چگونه شد؟

بعد از بازگشت امام از فرانسه، ديدار اقليت هاي ديني با ايشان يكي از نخستين ديدارهايي بود كه انجام شد. بنده در آن جلسه كه در جماران انجام شد، حضور داشتم. مسيحيان، كليميان، زرتشتيان و ارامنه با امام خميني (ره) ديدار كردند و در آن ديدار امام فرمودند: «ما يد واحد و ملت واحد هستيم».

سخنان امام (ره) در ديدار اديان توحيدي و اقوام غيرمسلمان كشور نشان مي‌دهد كه از آغاز پيروزي انقلاب اسلامي ايران، ديدگاه بنيانگذار جمهوري اسلامي و مسئولين نظام نسبت به اديان مختلف در ايران نگاهي مثبت و برادرانه بوده است.

خاطرات ما از رهبر عظيم‌الشأن انقلاب اسلامي حضرت آيت‌الله خامنه‌اي نيز نشان‌دهنده اين مساله است. زماني كه ايشان رئيس‌جمهور بودند به خانه تمام شهداي ما در تهران سر زده و براي دلجويي و ابراز همدردي و رفع مشكلات خانواده‌هاي آشوري، ارامنه، كليمي و زرتشتي با آنها ديدار كردند.

به تازگي هم كتابي به نام «مسيح در شب قدر» چاپ شده است كه ديدارهاي مقام معظم رهبري با خانواده شهدا را به قلم تحرير درآورده است.

خاطره پذيرايي از حضرت آيت الله خامنه اي با چاي و شيريني خانگي برايمان به خاطره دلنشين تبديل شدحضرت آيت‌الله خامنه‌اي در يكي از ديدارهاي خود با يكي از خانواده‌هاي آشوري برخورد زيبايي از خود نشان دادند كه براي ما به يك خاطره دلنشين تبديل شد.

وقتي رهبر انقلاب تصميم گرفتند در خانه يكي از شهداي آشوري حضور پيدا كرده و با خانواده اين شهيد ديدار كنند، محافظان ايشان به خانه شهيد رفته و تاكيد كرده بودند كه در زمان حضور رهبري در منزل شما، نيازي به پذيرايي نيست چون ايشان چيزي ميل نمي‌كنند.

مادر اين شهيد كه به تنهايي مسئولبت زندگي خود و فرزندانش را به عهده داشت، در  شيريني‌پزي ماهر بود و از همين طريق زندگي خود را اداره مي‌كرد.

وقتي حضرت آيت‌الله خامنه‌اي در خانه اين شهيد حضور پيدا كردند، مادر شهيد خطاب به رهبر انقلاب گفت: «آقا برايتان چاي بياورم. من شيريني هاي خانگي درست كردم كه بسيار خوشمزه هستند. چاي را با شيريني ميل بفرماييد» آقا در پاسخ به وي گفتند شيريني و چايتان را مي خوريم، اما محافظان ايشان نسبت به اين كار واكنش نشان داده و تلاش كردند كه مادر شهيد را از پذيرايي منصرف كنند.

بعدها شنيديم كه حضرت آقا به همراهانشان فرموده بودند چرا از شيريني و چاي اين خانواده نخورديد؟ اينها اهل كتاب هستند، از ما پذيرايي كردند ولي شما نخورديد.

مدعيان حقوق بشر بدانند كه رهبر انقلاب اهل كتاب را در كنار هم و با هم برابر مي‌دانند.

سوزاننده قرآن نام حضرت مريم، مسيح و خدا را سوزاند؛ كشيش نماي آمريكايي نه انسان بود نه بويي از انسانيت برده بودنكته ديگري براي تان تعريف كنم. براي شركت در اجلاس بين‌المللي رسيدگي به امور اقليت‌هاي مجالس، به مكزيك سفر كرديم. در آن اجلاس عنوان كردم كه دولت ايران براي ما اقليت‌هاي مذهبي بودجه خاصي را در نظر گرفته است، شركت كنندگان در اجلاس تعجب كرده و درباره چگونگي اين مساله از من سوال كردند.

من توضيح دادم كه دولت ايران بودجه خاصي را براي مسيحيان و ارامنه تعيين كرده و مجلس آن را تصويب مي‌كند كه بعد از تائيد شوراي نگهبان، اين بودجه بين مسيحيان، كليميان، آشوريان و ارامنه توزيع مي‌شود. شركت كنندگان در اجلاس ازاين مساله استقبال كردند تا در كشورهاي خود و از دولت‌هاي شان اين بودجه را درخواست كنند.

زماني كه ماجراي قرآن‌سوزي در آمريكا، واكنش‌هاي جهاني را به خود برانگيخت، من اولين نفري بودم كه پشت تريبون مجلس درباره حركت يك كشيش‌نماي آمريكايي صحبت كردم. من در اين سخنراني گفتم كه اين كشيش‌نماي آمريكايي قرآن را نسوزانده بلكه سوره مريم، نام حضرت عيسي مسيح و خدا را سوزانده است؛ هيچ اعتقادي ندارد، نه انسان است و نه بويي از انسانيت برده است.

 من اين سخنراني را از تريبون مجلس شوراي اسلامي انجام دادم چون اعتقادات ديني من، من را به اين كار امر كرده است. اگر دوست داريم به من احترام بگذارند بايد به همسايه خود احترام بگذاريم ما در كشورمان با كمال آرامش و آسايش زندگي مي كنيم و دولت‌هاي غربي و آمريكا بايد اين واقعيت را بپذيرند.

چرا وقتي آمريكا در كشور خود به اعتقادات بيش از يك ميليارد نفر توهين مي‌كند، كسي حرفي از محدوديت براي اقليت‌ها نمي زند؟

زمينه فعاليت سياسي براي شما در ايران تا چه اندازه مهياست و آيا از حقوق نمايندگي خود براي اظهارنظر برخوردار هستيد؟

من به عنوان نماينده مجلس شوراي اسلامي در پارلمان ايران حق رأي دارم. رأي من مي‌تواند يك وزير دولت را از كار بركنار كرده و يا قانوني را تصويب نمايد.

نمايندگان اقليت در مجلس شوراي اسلامي پنج نفر هستند هر زمان قرار باشد در صحن علني رأي‌گيري صورت گيرد، طيف‌هاي مختلف سياسي در مجلس به سراغ ما آمده و تلاش مي‌كنند كه نظر ما را نسبت به خود جلب كنند. از ما درخواست مي‌كنند كه به اين پيشنهاد يا قانون رأي دهيم يا رأي ندهيم.

جناح‌هاي مختلف سياسي احساس مي‌كنند كه رأي ما در مجلس تاثيرگذار است. در همين مجلس و در انتخابات اعضاي بين‌المجالس، بنده بين ۳۰ نماينده كانديد شده، رأي اول را كسب كردم.

كسي نگفت چون آشوري هستي، نمي‌تواني در انتخابات شركت كرده يا به عنوان فرد منتخب معرفي شوي. اينها واقعيت‌هايي است كه امثال رئيس‌جمهور آمريكا آن را نديده و نمي‌خواهند ببينند.

وقتي اوباما از محدوديت هاي اقليت هاي ديني در ايران سخن مي گويد، بهتر از هر كس ما مي توانيم اظهارنظر كنيم چون سخنان ما اظهارات امثال اوباما را نقض مي كندمن از صدا و سيما گله دارم چون هيچ وقت از موضوعات اقليت هاي مذهبي در ايران به نحو احسنت بهره برداري نكرده است، وقتي اوباما از محدوديت هاي اقليت هاي ديني در ايران سخن مي گويد، بهتر از هر كس ما مي توانيم اظهارنظر كنيم چون سخنان ما اظهارات امثال اوباما را نقض مي كند.

 سخنان ما در اين باره تاثير بيشتري در بين افكار عمومي خواهد داشت تا سخنان يك روحاني مسلمان كه در جمهوري اسلامي ايران زندگي مي كند.

صدا و سيما هيچ گاه برنامه هاي مربوط به مسيحيان، كليميان و آشوريان را از رسانه ملي پخش نمي كند. ما نمايندگان ملت هستيم، راي ما مي تواند در سرنوشت كشور تاثيرگذار باشد.  يكي از كاركردهاي شبكه برون مرزي صدا و سيما انعكاس برنامه هاي مربوط به ماست.

در زمان قرآن سوزي توسط كشيش نماي آمريكائي، اجلاس جهاني اسقف ها در تهران برگزار شد و قرار بود اسقف كليساي ايران انتخاب شود. ۷ اسقف و پاتريا رهبر ديني آشوريان با احترام و تشريفات فراوان در كشور حضور داشتند كه تمام هزينه سفر و اقامت اين هيات از سوي جمهوري اسلامي ايران تامين شد. حضور اين هيات در ايران به خواست دولت جمهوري اسلامي ايران نبود، خودمان خواسته بوديم تا اين اجلاس در ايران برگزار شود و همين مسئله باعث شده بود كه شركت كنندگان در اجلاس نسبت به آزادي ما در ايران متعجب باشند.

من جزء راي دهندگان به طرح مجلس براي برجام بودم، هيچ كس به خاطر اين راي به من اعتراض يا از من تقدير نكرد، من و تمام ۴ نماينده ديگر به طور مستقل از حق راي خود استفاده كرديم. فعاليت هاي آزادانه اي كه ما در ايران داريم شايد در هيچ كجاي دنيا براي اقليت هاي مذهبي امكان پذير نباشد.

بنده چهار دوره چهارساله نماينده آشوريان در مجلس شوراي اسلامي بوده ام. در اين ۱۵ سال دوره نمايندگي، جشنواره فرهنگي ورزشي آشوريان را در شهر اروميه به عنوان زادگاه ارامنه آشوري ايران، برگزار كرده ايم كه از كشورهاي مختلف در اين جشنواره بين المللي حضور پيدا مي كنند.

در سالهاي ابتدايي برگزاري اين جشنواره، سازمان ورزش و بعد از تشكيل وزارت ورزش، مسئولين امر در اين وزارتخانه نسبت به برگزاري جشنواره فرهنگي ورزشي آشوريان همكاري هاي بسياري با ما داشته اند. سوريه، لبنان، عراق، گرجستان، ارمنستان و روسيه كشورهايي هستند كه همه ساله در اين جشنواره حضور پيدا كرده و همه ساله حدود ۴۰۰ ورزشكار به اين جشنواره اعزام مي كنند.  

سوم اسفند سال گذشته روز ملي زبان آشوري را در اروميه برگزار كرديم كه حدود ۴۰ نفر از نقاط مختلف دنيا با مسئوليت تدريس زبان قديمي و جديد آشوري در اين سمينار شركت كردند. همه شركت كنندگان در اين سمينار سه روزه از وجود آزادي عمل براي ما در ايران متعجب بودند؛ هزينه اين سمينار هم با كمك هاي دولت و نظام جمهوري اسلامي ايران تامين  شد.

در آمريكا هيچ كس اجازه ندارد كه در كلاسهاي درس كتاب انجيل بخواند، اما در ايران، دانش آموزان ما در مدارس خود بايد تعليمات ديني بخوانند، اجبار نيست تعليمات اسلامي براي آنها تدريس شود اما كليميان، زرتشتيان، مسيحيان ارامنه و آشوريان هر كدام بايد تعليمات ديني خود را بخوانند.

حقوق معلماني كه دروس ديني اقليت ها را تدريس مي كنند نيز از سوي نظام جمهوري اسلامي ايران تامين مي شود.

روزهاي جمعه به عنوان روز تعطيل، مراسم مذهبي در تمام كليساهاي ايران برگزار مي شود، جوانان آشوري در كليساها حضور فعال دارند در حالي كه هيچ كس تاكنون كمترين تعرضي را به آنها به خاطر حضور فعال در مجالس مذهبي نكرده است.

مهمترين مسائل و مشكلات اقليت هاي ديني در ايران چيست؟ براي رفع آن چه گام هايي برداشته شده است؟

يكي از مشكلات بزرگ ما مسئله ديه هر فرد مسيحي، آشوري و يا ارمني بود. ديه ما يك بيستم ديه يك فرد مسلمان بود. پيگيري ما در مجلس باعث شد كه رفع اين مشكل به صورت يك قانون در مجلس تصويب شود اما شوراي نگهبان آن را رد كرد و مصوبه مجلس به مجمع تشخيص مصلحت نظام رفت.

در نهايت رهبر انقلاب اسلامي۶ دي سال ۸۲ با حكم حكومتي خود مشكل ديه اقليت هاي ديني را برطرف كردند. رهبر انقلاب شرع ۱۴۰۰ ساله را به خاطر اقليت هاي ديني كه در ايران زندگي مي كنند تغيير داد تا ديه مسلمان با مسيحي، ارمني و آشوري برابر شود.

تمام اين مسائل نشان دهنده آن است كه نظام جمهوري اسلامي ايران در تمام موقعيت ها چيزي را نسبت به اقليت هاي مذهبي در اولويت قرار مي دهد كه درك آن براي تمام دنيا سخت است.

چرا كساني كه نگران نقض حقوق بشر اقليت ها در ايران هستند هيچ گاه نسبت به فجايع انساني كه توسط گروه تروريستي داعش در سوريه و عراق رخ مي دهد ابراز نگراني نمي كنند؟

مدعيان حقوق بشر كه نگران پايمال شدن حقوق اقليت هاي ديني در ايران هستند پاسخ دهند كه چرا در جريان حمله آمريكا به عراق در برابر چشمان سربازان اروپايي و آمريكائي عده اي تندرو وارد كليسايي در بغداد شده و ۸۰ نفر را كه در مراسم عقد ازدواج شركت كرده بودند را به رگبار بستند؟!

در آن زمان سربازان آمريكائي در خيابان ها نگهباني مي دادند اما هيچ عكس العملي از خود نشان نداده و مانع آن نشدند. هيچ كس اين اتفاق را محكوم نكرد چون مدعيان حقوق بشر براي برقراري دموكراسي به عراق لشكر كشي كرده بودند.

همين ها امروز مدعي هستند كه در ايران حقوق بشر رعايت نمي شود، در حالي كه در نظام جمهوري اسلامي ايران تا به امروز قطره خوني به ناحق از بيني حتي يك اقليت ريخته نشده است.

در سوريه ۱۷۲ نفر از آشوريان در دست داعش اسير هستند كه اين گروه تروريستي براي آزادي آنها ۲۶ ميليون يورو پول طلب كرده است اما هيچ كس نسبت به آن اعتراضي نمي كنددر عراق فجايع انساني رخ مي دهد، تمام آثار باستاني هزارساله عراق به دست داعش نابود مي شود و دوربين ها اين اتفاقات را ثبت مي كند؛ داعش حرمين را منفجر كرده و كليساها را با خاك يكسان مي كنند اما كسي نسبت به اين اتفاقات عكس العملي نشان نداده و صحبتي از دموكراسي نمي كند.

در سوريه ۱۷۲ نفر از آشوريان در دست داعش اسير هستند كه اين گروه تروريستي براي آزادي آنها ۲۶ ميليون يورو پول طلب كرده است اما هيچ كس نسبت به آن اعتراضي نمي كند.

 دو ماه پيش سه نفر از اسراي آشوري توسط داعش اعدام شد و اعلام كردند كه اگر اين رقم تامين نشود، بقيه اسراي آشوري را هم اعدام مي كنيم. اما هيچ نهاد بين المللي براي آزادي آنها كمكي نكرده است.

اين فجايع در دنيا در حال رخ دادن است و چون آمريكا خود در شكل گيري اين اتفاقات اثرگذار است، هيچ كدام را محكوم نكرده و هيچ كمكي انجام نمي دهد.

آشورياني كه از ترس داعش از اربيل، موصل و نينوا فرار كرده اند امروز در كمپ هايي در عراق زندگي مي كنند و شايد جمهوري اسلامي ايران جزء اولين كشورهايي بود كه به ساكنين اين كمپ ها كمك كرد؛ ۱۱۰ تن خوار و بار، ۲۳ تن مواد غذايي، ۵ تن خشكبار، ۱۰ هزار پتو و چراغ علاءالدين به عنوان كمك از سوي جمهوري اسلامي ايران براي آشورياني كه از ترس داعش در كمپ زندگي مي كنند، فرستاده شد.

اين كمك ها به درخواست نمايندگان آشوري ارسال شده، پس اظهارات آمريكا مبني بر نبود دموكراسي در ايران ياوه گويي است.

۶ سال پيش به عنوان دبيركل اتحاديه جهاني آشوريان انتخاب شدم و دفتر اين اتحاديه را بعد از ۳۷ سال از آمريكا به تهران منتقل كردم. آزادي، همبستگي و نزديكي موجود در ايران باعث چنين آزادي عملي شده كه ما بتوانيم بدون مشكل اقدامات مربوط به آشوريان و ساير اقليت هاي ديني را انجام دهيم.

 ما در اين كشور احساس غربت، كمبود و يا سرخوردگي نداشته ايم و در هر شرايطي هر كمكي را از دولت جمهوري اسلامي ايران خواسته ايم برايمان دريغ نكردند.

در مملكت مشكلاتي وجود دارد كه گريبانگير همه ملت است. اگر بيكاري در شهرها و روستاهاي اين كشور وجود دارد، براي جوانان ما نيز به طور يكسان هست. ما تافته جدا بافته نيستيم اگر مشكلات برطرف شود براي همه يكسان خواهد بود و تا زماني كه مشكلات وجود دارد، همه ما با هم براي رفع آن تلاش مي كنيم.

سه كنگره اتحاديه جهاني آشوريان و كنفرانس بين المللي آشوريان را در ايران برگزار كرديم كه در جريان برگزاري اين كنگره ها ۱۵ حزب سياسي آشوري مستقر در عراق را به تهران دعوت كرديم.

هزينه برگزاري اين مراسمات از سوي نظام جمهوري اسلامي ايران تامين و اين كنفرانس ها با امنيت و آرامش كامل برگزار شده است درحالي كه هيچ‌كس به خاطر برگزاري اين مراسمات به ما اعتراض نكرد.

مدعيان دموكراسي درك كنند كه با اقدامات ضد انساني نمي توانند به اهداف خود برسند، جمهوري اسلامي ايران در منطقه امن‌ترين نقطه اي است كه امروز وجود دارد چون بين مردم، نظام و دولت و رهبري آن همبستگي وجود دارد. اين همبستگي و نزديكي ايجاد شده تا هيچ‌گونه ناامني در كشور نباشد.

نقش آفريني رهبر انقلاب در تصويب برجام چگونه بود و آيا برجام مي تواند تمام انتظارات دولت از ارتباط با دنيا را برآورده كند؟

تعيين كننده تمام خطوط مذاكرات با ۱+۵، رهبر انقلاب بودند و اگر ايشان رضايت نداشتند بدون شك اين امر انجام نمي شد. بيش از ۱۲ سال در اين مسير حركت كرديم، اما نتوانستيم گام موثري برداريم، در مذاكرات اخير رهبر انقلاب با تمام وجود از تيم مذاكره كننده حمايت كردند تا كار پيش رود.

شروطي كه رهبر انقلاب به عنوان شروط ۹ گانه تعيين كردند، پيش از اين هم بوده و رهبر انقلاب با نامه اخير خود بر اين شروط تاكيد كردند. شايد اگر ايشان اين تاكيد را نداشتند برخي بر اساس تعصبات و ديدگاه هاي خاص خود اقدام كرده و در نهايت نتيجه مثبت كه انتظار مي رود، نصيب ملت ايران نشود.

مقام معظم رهبري نكات اصلي نظام را در نامه شروط اجراي برجام تعيين كردند و دولت بايد بداند كه نبايد بيش از حد خوشحالي كند كه برجام تصويب و كار تمام شد. بايد باور داشته باشيم كه نبايد به آمريكا و غرب اعتماد كرد. بايد عاقل باشيم و در نهايت اعتماد براي انجام مذاكرات به طرف مقابل بي اعتماد باشيم.

نهادهاي اطلاعاتي و امنيتي كشور آگاهانه و تيزبينانه بايد مراقب آمد و شدهاي هيات هاي مختلف اروپايي به ايران باشندرسانه‌ها بايد با ايجاد آرامش در كشور در فضاي فعلي از هرگونه تشنج‌آفريني خودداري كنند. مقام معظم رهبري هم تاكيد كردند كه نبايد بين جناح‌هاي مختلف سياسي تفرقه وجود داشته باشد. نبايد تخريب چهره‌هاي مملكت از سوي رسانه‌ها و يا هيچ گروه سياسي ديگري صورت گيرد. نبايد به خاطر صندلي كه امروز روي آن نشسته‌ايم، همه چيز را قرباني كنيم.

نهادهاي اطلاعاتي و امنيتي كشور آگاهانه و تيزبينانه بايد مراقب آمد و شدهاي هيات هاي مختلف اروپايي به ايران باشند.

 اگر بخواهيم درهاي كشور را ببنديم، شايد دنيا تصور كند ما مي ترسيم. ما درهاي كشور را باز مي كنيم تا همه دنيا از نزديك امنيت و آرامش ايران را ببينند و با ديدگاه تغييريافته به كشورهايشان برگردند.

ما هميشه از حضور هيات هاي اروپايي در كليساي آشوريان استقبال مي كنيم تا ببينند كه اقليت ها با چه امنيت و آرامشي در ايران مراسم ديني و جشن هاي مذهبي و عروسي هاي خود را برگزار مي كنند.

بايد كنترل هاي غيرمحسوس بر اين هيات ها صورت گيرد تا ضمن حضور آزادانه آنها در ايران از هرگونه حركت نابجا جلوگيري شود.